Mad med mere

Husholdning & Gastronomi

​Værkstedet er for dig, som har lyst til at lære at arbejde i et køkken, hvor gode råvare, “Jord til Bord” og selvforsyning er i højsædet, hvor man laver lækker og sund mad og bager til mange mennesker hver dag . I køkkenet lærer du også om hygiejne og de regler der skal være opfyldt for at kunne drive et større køkken. Køkkenet har også ansvaret for at rengøre de fælles indendørsarealer.

På Husholdning & Gastronomi lærer du:

  • At lave sund og velsmagende mad, brød og kager
  • At skelne mellem forskellige råvarer, ernæring og hygiejne
  • At arbejde med selvforsyning
  • Om værdien i gode råvare
  • Om begrebet “Jord til Bord”
  • At lave indkøbsliste
  • At skelne mellem hverdagsmad og gæstemad
  • Brug af køkkenredskaber, komfur og ovne
  • At lave madplan for en uge ad gangen
  • At gøre rent i både køkken og andre indendørs fællesarealer.
  • At få viden gå på mod og erfaringer
  • At vedligeholde og styrke dine færdigheder i praktisk dansk, matematik og samfundsmæssige forhold
  • At begå dig på arbejdsmarkedet gennem eksterne praktikforløb, som samtidig kan være med til at afklare dit fremtidige forsørgelsesgrundlag.