STU forløb

Leder du efter et dagtilbud, der tilbyder STU for unge?

Vi tilbyder STU for unge

Leder du efter et dagtilbud, der tilbyder STU for unge?

I så fald er du kommet til det helt rigtige sted. Hos Fonden Nørre Vesterskov tilbyder vi STU for unge, og vi ligger i landlige omgivelser på grænsen mellem Brønderslev, Frederikshavn og Hjørring. Vi byder unge fra hele Nordjylland og resten af landet velkommen hos os, hvor man enten helt eller delvist kan gennemføre en treårig STU, også kaldet for Særligt Tilrettelagt Uddannelse. Vi er udmærket klar over, at ingen elever er ens, hvorfor vi altid tilbyder individuelle uddannelsesforløb.​

Formålet med STU

En STU er rettet mod unge mennesker, der har særlige behov, og som ikke har mulighed for at gennemføre en anden ungdomsuddannelse – selv med specialpædagogisk støtte.

Formålet med STU er:

 • At den unge opnår personligheder for aktivt og selvstændigt at deltage i samfundslivet.
 • ​At den unge opnår en række faglige kompetencer til beskæftigelse og/eller uddannelse.
 • ​At den unge opnår en række sociale kompetencer til at opnå et selvstændigt voksen- og fritidsliv.

Det er Ungdommens Uddannelsesvejledning, der udarbejder en uddannelsesplan i samarbejde med den unge, og vi bliver eventuelt også inddraget. Denne uddannelsesplan bliver vedlagt indstillingen til visitationsudvalget, der herefter træffer en afgørelse.

STU med en række fag i værksteder

Uanset hvilket forløb du har, har du rig mulighed for at udvikle dig på Nr. Vesterskovs mange værksteder.

Nr. Vesterskovs uddannelse er praktisk betonet og tilbyder bl.a. STU (særlig tilrettelagt ungdomsuddannelse). Det betyder at størstedelen af undervisningen foregår ude på de praktiske værksteder. Vores erfaring er, at motivation og indlæring øges, når fag som dansk, matematik, samfundsfag, økonomi og almindelig ADL træning rykkes ud i den praktiske hverdag. Efter behov, suppleres de enkelte fag og emner med klasseundervisning.

Vi tilbyder medarbejderskab i:

 • Hestehold med islænderheste
 • Tømrerværksted og snedkeri
 • Landbrug
 • Skovbrug med savværk
 • Vedligehold af maskiner
 • Gartneri med drivhus og friland
 • Køkken og rengøring
 • Kreativt værksted
 • Fagundervisning
 • Pedelopgaver

Alle vores værksteder er bygget op som små selvstændige virksomheder. Vi samarbejder med andre rigtige virksomheder og kunder.

F.eks. driver vi et ”rigtigt” landbrug . Der skal harves, pløjes, sås, høstes, passes dyr. Den unges arbejdsproces er vigtig, og dermed bliver man en del af et vigtigt forpligtigende fællesskab.

Man har mulighed for at stifte bekendtskab med alle fagområderne, og når tiden er til nye udfordringer, etableres der Virksomhedspraktik hos nære samarbejdspartnere.

Opnå sociale og faglige kompetencer med vores STU

Hos os ligner ingen uddannelsesforløb som sagt hinanden, da mennesker ikke er ens. Derfor udbyder vi en bred vifte af spændende fag og muligheder. Du kan således vælge imellem forskellige uddannelsesforløb, alt efter hvad der passer bedst til dig og dine behov.

Uanset hvad arbejder vi dog på, at du opnår sociale og faglige kompetencer samt personlige muligheder, så du selvstændigt og aktivt kan deltage i samfundslivet. Du kan ydermere vælge mellem vores mange spændende fag, som vi udbyder, hvorfor du med garanti vil kunne finde et fag, der passer til dig og dine interesser.

Skriv eller ring i dag for mere information

Søger du således et dagtilbud, der tilbyder STU for unge mennesker, bør du tage kontakt til os. Vi tilbyder individuelle uddannelsesforløb, og holder til i naturskønne og landlige omgivelser. Gennem vores dagtilbud og STU opnår den unge personlige muligheder samt faglige og sociale kompetencer, og herudover udbyder vi mange forskellige spændende fag i værksteder. Vi er derfor både i stand til at tilgodese dig, der vil lave mad og bage, samt dig, der hellere vil bruge din tid udenfor i naturen.

Er du interesseret i at høre mere om mulighed for særlig tilrettelagt uddannelse hos os, skal du være mere end velkommen til at kontakte os allerede i dag. Du kan enten vælge at sende os en besked på e-mail info@nr-vesterskov.dk eller ringe på telefon 98 86 91 11.

Vi glæder os til at høre fra dig.​​